Contradicția, un instrument inutil

Posted: mai 16, 2016 in Uncategorized
Contradictions-Title-Image
De ce oamenii nu reușesc în iubire? Viziunea mea asupra acestui fapt este destul de simplă. Iubirea este o stare la care ajungi stergând de pe ea noroiul sau alte impurități care îi umbresc strălucirea.
 
La iubire ajungi abia atunci când înțelegi că ea nu se îndreaptă asupra unor persoane dorite. Adică alese prin intermediul unor programe intelectuale.  Ci asupra a tot ceea ce este viu și te înconjoară decorându-ți existența.
 
Ești incapabil de iubire atunci când poți urî. De aceea ”înalta” formă de iubire experimentată de majoritate este cea a atașametului.
 
Cunoști întunericul deoarece ai văzut lumina. Cunoști iubirea fiindcă ai experimentat ura… Viața asta 3D este oferită polarității. Dar în esență nu există nici iubire și nici ură. Nici bine nici rău.
 
Când cineva își pierde portofelul cu o suma mare de bani în el, pentru acea persoană acest fapt este rău. Nu tot așa este pentru cel flămând care îl găsește.
 
Viața iși modifică natura în funcție de percepție. Iar percepția oferă un sens evenimentelor.
 
Noi cunoaștem atât ura cât și iubirea. Cum funcționăm mai bine? Atunci când iubim sau atunci când urâm?
Când suntem iubitori viața alunecă frumos, nu-i așa?
 
În concluzie, ideea este că ar fi util, pentru buna noastră funcționare, să alegem emoțiile plăcute.
 
Vorbeam de șlefuit. Când cineva apare în viața ta și te îndrăgostești de el, peste calcarul care există pe diamantul tău se va da o vopsea strălucitoare, cu timpul, fie că persoana rămâne sau pleacă, vopseaua se șterge iar tu vei redeveni diamantul murdar.
 
Iubirea nu o aduce ceva din exteriorul tău. Fiindcă nu există ceva în exteriorul tău.
 
Iubirea se cultivă. Fiecare are o sămânță de iubire în el însuși. Tot ceea ce trebuie să faci este să îi creezi mediul optim de creștere. Apare altcineva și te convinge să iți plantezi sămânța in nisip. Apoi ți se reproșează că nu crește.
 
Nu poți urî ceva și iubi altceva iar lucrurile să meargă bine.
Știi ce se întâmplă când faci asta?
Cei pe care îi iubești tu, nu te iubesc ei iar cei care te iubesc pe tine, nu îi iubești tu. Îți pare cunoscut scenariul?
 
Deseori oamenii îsi aleg un partener pe ideea că acesta îl iubește sau măcar îi pasă. Nu fiindcă  este tot ce și-a dorit în această viață, nu că se simte inspirat, nu că impreună ar construi o lume mai bună, ci fiindcă l-a întrebat dacă a mâncat sau i-a adus flori, ce draguuuuțțț!
 
Nu îi poți spune univeruslui sau lui Dumnezeu (cum preferi) cum să îți aducă persoana potrivită. Vreau iubire însă aș vrea ca iubirea să vină din partea unui tip de 190cm cu mușchi, bogat, cald, rafinat și pe care să îl cheme George.
 
Nu îți crea modele, lasă viața să îți aducă ceea ce îți dorești in felul ei. Dacă iubești și ești iubit, mai contează că persoana e așa sau pe dincolo?
 
Puterea noastră de decizie devine deseori contradictorie, astfel, emitem semnale la fel de contradictorii, drept consecință trec peste noi ani și ne găsim în același loc cu persoane diferite…
Nu condiționa universul. Lasă viața să îți aducă ceea ce îți dorești cum o ști ea, tu fii atent la semnale și acționează în consecință la momentul oportun.
Gânduri bune.
Alin Caras
Reclame
Comentarii
  1. totulpentrusuflet spune:

    speechless ❤

  2. […] via Contradicția, un instrument inutil — Secrete La Vedere […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s