Eliberează-te de chingile normelor

Posted: noiembrie 27, 2016 in Uncategorized

Hey!

Indiferent de ceea ce vrei să realizezi, înainte de toate, ai nevoie de TINE! Deseori tindem să privim în jur după unelte ajutătoare și tot atât de des ne pierdem printre ele.

Ai nevoie de tine în primul rând. Ai nevoie să știi cu exactitate unde te afli și unde vrei să ajungi. În lumea asta sunt foarte multe lucruri care ne distrag iar dacă nu suntem bine împământați în ceea ce vrem să realizăm, vom pierde direcția. Ce-ar fi dacă, un avion, odată ajuns deasupra norilor și-ar tot schimba direcția? Ar mai fi valabil biletul tău pe care scrie Paris?

Asemenea acestui avion rătăcit oamenii tind să își schimbe direcția.

O să fac asta, pe urmă ailaltă, săptămâna viitoare mă răzgândesc iar și tot așa. Pentru a realiza ceea ce ți-ai propus ai nevoie de acțiune constantă în acea direcție. Odată ce îți pui energia în ceva, odată ce ai ales să investești în realizarea acelui lucru, arde corăbiile și nu te mai gândi la ideea de retragere.

A nu ști cine ești și ce vrei, a te răzgândi des, a spera că vei primi ajutor din afara ta, a crede că un iubit ideal ți-ar schimba viața, că un mariaj ar fi perfect, că un copil va rezolva problema sensului, toate aceste ingrediente alcătuiesc rețeta nefericirii.

Relațiile pe care le ai se clădesc în jurul a ceea ce ești. De aceea trebuie să descoperi adevăratul sens al existenței tale.

Vieți liniare am trăit toți și cu toții vedem în jurul nostru oameni care trăiesc așa. Muncă pentru alții, o lună pe an concediu, slăninuță peste tot, discuții fără sens. Așa trec anii… Cu ideea că, fac eu mâine!

Trăim într-o lume a mirajului.. Pfff, e atât de aglomerat uneori. Unii îți prezintă cu opulență averile lor, alții îți flutură diplomele de studii pe la nas, alții te tâmpesc cu mirosuri de nu știu ce parfum, alții au țoale, alții mușchi și tot așa.

Dar știi ceva? Dă-i dracu! Tu, tu unde ești printre toate acestea?

Ești șoricelul ăla de sub pat care își promite că într-o zi va fi mai mult, ești ăla care se ascunde după ideea moralității și a bunului simț? Ăla care a fost la școală și își aduce aminte cu plăcere de asta? Vezi ce obiceiuri ai care te ajută să nu fii sincer cu tine însuți, află ce te reține, află de ce îți pasă de părerea altora, descoperă-te. Caută ajutor, vorbește cu oameni care te pot ajuta și susține… Nu mai lăsa lumea din jurul tău să îți recalculeze direcția, să îți aleagă gândurile, hainele, vocabularul, manierele.

Creăm un zid în jurul inimilor noastre cu tot felul de norme sociale și maniere fandosite. Ne lăsăm des influențați de abordarea unora și de egoul lor măreț.

Dar dincolo de toate acestea ai nevoie de tine. Nu e nevoie să vrei să schimbi lumea rezolvând problemele altora, e nevoie să îți rezolvi problemele tale. Dacă vrei să salvezi pe cineva într-un incendiu îți pui masca de gaze ție, nu lui, pentru simplul fapt că el este deja inconștient iar tu fără mască nu vei putea să îl scoți afară… Așa e și în viața de zi cu zi, înainte de toate salvează-te pe tine.

Pornește pe acest drum al descoperirii de sine și nu te lăsa intimidat de câinii care latră sau lupii care urlă.

Eliberează-te de chinga normei sociale. Nimic nu este mai seducător decât un om care trăiește liber. Bineînțeles, deseori sclavii normelor, vor numi asemenea om infam dar cine are timp de ei?

Tot timpul am fost interesat de ceea ce știe un om nu despre ceea ce crede.

Gânduri bune și alegeri inspirate simpaticilor! 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s