Viitorul. O altă față a trecutului

Posted: decembrie 14, 2016 in Uncategorized
Perioada pe care o traversăm astăzi, este fără îndoială, o perioadă controversată, o perioadă de trezire a umanitătii după o lungă vreme de hibernare.
Fapt care ne face, deseori, confuzi și indeciși… Deseori se întâmplă ca noi să fim niște fani înrăiți ai istoriei, proiectând-o în prezentul și viitorul nostru iar evenimentele prezente și viitoare, în esență, sunt de o asemănare izbitoare cu ”vechiul”.

– Ai iubit? Ai fost dezamăgit.

– Ai câștigat o sumă mai mare de bani? Hop, ai cheltuit-o aiurea.

– Ai făcut un bine? Binele ți-a fost răsplătit cu un rău.

– Ai intrat într-o relație  și merge totul bine? Merge, da” te-ai plictisit, că parcă nu mai era ce a fost.

– Ai găsit un job bine plătit? Da dar nu îți place, ba chiar îl detești.

– Timp de un an îți pregătești concediu. În sfârșit ai ajuns… După o săptămână vrei înapoi la job. Și au mai rămas tocmai trei… Pffff

Ok! Ai prins ideea. Cumva în linii mari (iar liniile mari sunt cele care contează indiferent ce ar spune amicul tău frustrat despre mărime) tindem să trăim iar și iar același fel de viață. Așa că, acestea fiind datele, ne distragem de la stările străvezii apelând la plăcerile vieții. O țigară, o cola, un wisiki, o bere nevinovată. discuții inutil de contradictorii pe Facebook, unii privilegiați mai prind pe centrare și câte o partidă de sex, ehe!

Una peste alta anii trec iar acel ”mâine” de când noi vom mânca sănătos, vom merge la sală, vom face mai mulți bani, vom citi mai mult, ne vom apuca de meditat, parcă nu mai vine… Păi are și motive. Când eram puști, să zic vreo 10 ani,  am intrat într-un bar-mixt ce se afla într-o gară pe care o patrona unchiul meu CFR-ist . Deasupra barului scria: astăzi nu dăm pe datorie, veniți mâine. Ce idiot, m-am gândit, dacă tot dă pe datorie, de ce nu și azi? A doua zi când m-am dus când m-am dus să-mi iau acadeaua preferată am constatat cu surprindere (tot la fel de surprins am fost și atunci când am crescut și am aflat că trebuie să mă duc la muncă) faptul că mâinele de ieri era azi! Și afișul trona nestingherit deasupra barului…

Eu nu prea cunosc pe nimeni care s-a trezit  mâine. Așa că singurul imbold care ar putea conta trebuie să se nască astăzi.

Pentru a nu mai repeta aceleași lucruri este necesar să facem alte alegeri. Sunt momente în viață, perioade, clipe, spune-le cum vrei, în care e atâta dezordine în jur încât nu știm pur și simplu de unde să începem. Dar, orice problemă vine cu o soluție atâta timp cât știi formula și o aplici corespunzător…

Algoritmul ar fi acesta:

Problema

Formula

Soluția

Aplicarea soluției

Sunt sigur că ai auzit des că dacă vrei ceva trebuie să știi exact ce vrei. Oricât de aiurea ți-ar părea acest fapt, e adevărat! Deseori oamenii nu știu ce vor, ei vor ceea ce le spun alții că vor și apoi obțin ceea ce le-au spus alții că vor și hop! Nefericire.

Scenariu? Păi: învață bine, că o să crești mare și ai nevoie de un job bun pentru a-ți întreține familia. Simplificat, găsește pe cineva, căsătorește-te, muncește pentru alții, fă un copil… Ok, faci toate astea și constați că nu e așa roz, că de fapt locul de muncă nu îți pune în valoare creativitatea, partenerul nu mai e ceea ce era, sentimentele s-au transformat din creasta Everestului în plaja de la Mamaia, sunt atât de plate acum că abia le mai observi. Și te trezești, vrând-nevrând (mai mult nevrând) cu următoarea întrebarea: bă da io ce vreau?

Așa începe prima întrebare din cadrul celor trei. Scrie undeva ce fel de viață ai vrea să duci, ce îți place să faci, ce anume te atrage.

– Întrebarea numarul 1: Ce vreau să fiu sau să obțin.

– Întrebarea numarul 2: De ce?

– Întrebarea numarul 3: Cum?

Bun, de ce sunt întrebările în ordinea asta? Păi dacă nu știi de ce vrei ceea ce vrei, nu vei avea constanță în acțiune. Mulți oameni găsesc un răspuns evaziv la întrebarea ce vreau, dar apoi pun întrebarea cum? Dacă la momentul acela nu găsesc nici o metodă plauzibilă care să ateste faptul că se poate, renunță. De aceea este foarte important să știi de ce vrei să faci ceea ce vrei să faci. Ce anume te animă, ce te pune în mișcare, etc. Și să crezi că ești în stare.

Focus. Este cuvântul magic… Vedem doar lucrurile asupra cărora ne focusăm. Atragem evenimentele asupra cărora ne focusăm.
Spre exemplu nu ai permis, toate mașinile de pe stradă sunt mașini. După ce ți-ai luat carnet ai vrea să ai o mașină roșie, mergând pe stradă observi că sunt o sumedenie de mașini roșii, apoi decizi că vrei un Audi A4 roșu, datorită noilor coordonate creierul tău va căuta în primă instanță Audi A4 iar pe al doilea nivel Audi A4 roșu, ignorând cu desăvârșire toate celelalte mașini roșii.

Acolo unde este atenția ta va fi și energia. Energia e un soi de investiție. Dacă te bușești cu informație negativă, imagini cutremurătoare și alte chestii de gen, ghici unde îți pui energia? Ghici în ce investești.

Decide ce vrei. Află de ce iar mai apoi, odată ce ai focusul setat pe țintă imaginile vor începe să apară iar mult prea dificilul CUM se va arăta pe sine.

Gânduri bune și alegeri inspirate.

Cu drag Alin C.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s