Lumile în care trăim

Posted: aprilie 24, 2017 in Uncategorized

IMG_0236

 

Omul, la baza ființei sale trăiește simultan în două lumi.

Pe de oparte este lumea sa interioară… Ceea ce gândește, ceea ce simte și atitudinile pe care le ia.

Pe de cealaltă parte este lumea exterioară care cuprinde alți oameni, lucruri și evenimente.

Succesul și eșecul sunt setate de lumea noastră interioară. De credințele și de viziunea noastră asupra vieții.

Capcana este că noi frecvent interacționăm cu lumea exterioară, care ne impune modele de viață, rotmuri, tendințe, mode, teorii despre succes și eșec și altele.

Acestea fiind zise, noi reacționăm la ceea ce se întâmplă în afara noastră, modificând mereu interiorul în funcție de oameni, lucruri sau evenimente… Oameni  sau lucruri ce ne-au făcut fericiți sau să suferim. Experiențe care ne-au impus tipare, trăgând concluzii despre adevăr, etc.

Mulți oameni susțin cu tărie că ei sunt ceea ce experiențele lor i-au făcut să fie… Sau: cum mă tratezi așa am să te tratez… Din cauza că lumea exterioară e în continuă mișcare e foarte dificil ca cei care trăiesc astfel să nu intre în ceață.

Ba vor una, ba vor alta. Când ajung să aibă ceea ce credeau că îi va face fericiți realizează că n-a meritat efortul, ba mai mult, acum lumea exterioară și-a scimbat valorile și individul în cauză pare a nu mai fi suficient.

Trăind în acest tumult, realitatea majorității oamenilor pe care îi întâlnim pare a fi una negativă, violentă, tristă, dezamăgită, cu câteva culori vii aduse de nostalgice amintiri, ce prezintă o mână de oameni care erau altfel… Sau, mă rog, păreau a fi.

 

Acesta este principalul proces prin care oamenii cedează puterea lor personală. Reacția la tot ceea ce este exterior va împiedica cu desăvârșire crearea unei realități constructive.

Dacă ceea ce gândești, șimți și faci este inspirat din afara ta e imposibil să servească adevăratei tale meniri.

E imposibil să te raportezi corect la propria ta viață. La propriul tău bine. Astfel, setat fiind așa lucrezi într-o fabrică ce produce sticle dar ele vor rămâne goale. Observi cât plastic gol este în lumea asta? –Folosesc acest termen drept metafpră– E plin de oameni care sesizează superficialitatea acestei lumi, o critică și apoi se întorc la treabă, completând încă o parte a golului, tot cu ceva gol.

 

Cu cât te concentrezi mai mult pe ceva cu atât mai mult vei susține creația acelui ceva și te vei alege și tu cu o parte.

 

Ce vrem cu adevărat? Nu, nu ce ne spune cineva că e corect, just, moral, frumos, nobil, etc. Ce e în noi? Hai să închidem ochii și să ne relaxăm ținând această întrebare în minte.

Ce simțim? Ce e dincolo de ceea ce se vede?

Ce atitudine ar fi corectă pentru noi? Ce sentimente ar fi utile? Invidia, ura, gelozia. Poate iubirea, compasiunea, generozitatea…

 

Odată ce nu vom mai reacționa la lumea exterioară încercând să i ne aliniem, vom găsi în noi puterea să facem și ceea ce vrem. 🙂

 

Gânduri bune. 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s